Misijska korizma u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji

Misijski ured Splitsko-makarske organizirao je korizmenu akciju „Neka moja djela svjedoče moju vjeru“.

Kako bi ova korizmena akcija bila što uspješnija, Misijski ured je za župe pripremio misijski plakat kao poticaj promišljanja o misijama i njihovim potrebama u korizmi, misijski križni put – za jedan od korizmenih križnih putova u župi te misijsku kućicu. Prikupljeni darovi na kraju korizmenog vremena uplati će se na IBAN koji se nalazi na plakatu ili dostaviti Nadbiskupskom ordinarijatu.

U pozivu koji je povjerenik za misije don Jakoslav Banić uputio svećenicima Splitsko-makarske nadbiskupije piše: „Kako bi naša djela još više svjedočila vjeru u raspetog i uskrslog Krista, željeli smo u ovogodišnjem korizmenom hodu svoje misli i srca usmjeriti prema misijama i misijskim potrebama. Svakodnevno do nas dopiru vijesti o patnji koju misionari prolaze u svom poslanju navještaja Radosne vijesti. Ne možemo i ne smijemo ostati gluhi i slijepi na njihov vapaj za našom pomoći. Tim više potrebno je u sebi i povjerenim nam vjernicima razbuditi žar misijskog poslanja koje nam je Krist povjerio“.

Povjerenik je zahvalio svim svećenicima na otvorenosti i zauzetosti oko misijskog djela, na poseban način za zauzetost oko proslave Svjetskog misijskog dana (misijska nedjelja) i Svetog Djetinjstva.